ביטוח רכב הוא אחד מנושאי היום-יום שעושה לרובנו לא פחות מכאב ראש. עם אין ספור סעיפים שכל אחד מהם נראה כמו סינית, אין פלא שרוב האנשים פשוט מעדיפים לתת לפוליסה להתחדש אוטומטית רק כדי להימנע מההתמודדות עם הנושא, או שמשווים אונליין ופשוט בוחרים באופציה הזולה ביותר.
עם זאת, אפשר להפוך את בחירת ביטוח הרכב להרבה יותר קלילה ובעיקר – חכמה, ואפילו בכמה צעדים פשוטים למדי. איך עושים את זה ומהם הכללים לבחירת ביטוח רכב משתלם? בואו קודם נבין מהם סוגי הביטוח לרכב בישראל.

סוגי ביטוח הרכב בישראל
בישראל קיימים שלושה סוגים שונים של ביטוח רכב. הראשון והבסיסי ביותר הוא ביטוח החובה. אולי תופתעו לדעת אבל למעשה מדובר בביטוח היחיד שכל נהג בישראל מחויב לרכוש. מטרת ביטוח החובה היא כיסוי מקרים של פגיעות פיזיות של הנהג ונוסעי הרכב, או לחילופין במקרה של תאונה – פגיעה באנשים אחרים.
הביטוח השני הוא הביטוח המקיף. כיסוי זה מגן על בעל הרכב במגוון מקרים, כגון נזק לרכב בגין תאונה, נזק לרכב אחר, טוטאל לוס ואף גניבה. הביטוח השלישי והלא פחות מוכר הוא ביטוח צד ג'. מדובר בביטוח שנרכש במטרה לקבל שקט נפשי במקרה בו גרמתם נזק לרכב אחר או לרכוש כמו מבנים, גדרות, תמרורים ועוד.
הטיפים לבחירת ביטוח רכב שאתם חייבים להכיר
לשאול את השאלות הנכונות
לפני רכישת פוליסת ביטוח לרכב, מומלץ לשאול את עצמכם כמה שאלות בסיסיות. כמה נהגים צפויים לנהוג ברכב? כמה אתם עתידים לנהוג ברכב? האם הפוליסה נדרשת כדי לכסות את השימוש של נהג צעיר או חדש ברכב, ומה שווי הרכב שאתם מבטחים?
מחיר הביטוח יקבע בהתאם לפרמטרים האלו. מומלץ להגיע לשיחת מכירה עם נציג של חברות הביטוח שבידכם תשובות מוכנות מראש. זה גם יחסוך לכם זמן וכסף וגם יאפשר לכם לבצע השוואת מחירים בצורה חכמה יותר.
לערוך השוואת מחירים
כיום קיימים עשרות מחשבוני ביטוח פשוטים ויעילים לשימוש. שימוש במחשבוני ביטוח כאלה יאפשרו לכם להתמקח עם נציג חברת הביטוח כדי להשיג תנאים משתלמים יותר. שוק הביטוח כיום הוא תחרותי ונציגי החברות יעשו לא מעט כדי להשוות את ההצעה שקיבלתם ואולי אף לשפר אותה. קחו בחשבון שבמקרים רבים, רכישת ביטוח רכב אונליין עשויה להוזיל משמעותית את מחיר הביטוח.
בדיקת סעיף ההשתתפות העצמית
באופן כמעט גורף, כל תביעה של חברת הביטוח תכלול מרכיב של סכום השתתפות עצמית שתחויבו בגינו במקרה של תביעת כספי הביטוח. לא מעט חברות ביטוח יאפשרו לכם לקבוע סעיף השתתפות עצמית גבוה יותר, בתמורה למחיר נמוך יותר של הפוליסה כולה.
נהגים זהירים שאינם נוטים להיות מעורבים בתאונות, או נהגים שמשתמשים ברכב מעט הם בעלי פחות סיכון ועבורם זו אפשרות טובה להפחית את עלות פוליסת הביטוח. לחילופין, תוכלו לקבוע סעיף השתתפות נמוך יותר ולספוג מחיר גבוה יותר של הביטוח, כך שבמקרה הצורך לא תאלצו להכניס עמוק מדי את היד לכיס.

לבדוק את מחיר המחירון של רכבכם
ברכבים ישנים וזולים יחסית, לא בטוח שביטוח מקיף נחוץ עבורכם ונציגי חברות הביטוח לא ימהרו לומר לכם את זה בטלפון. גם ביטוח חובה בתוספת צד ג' יוכל לספק לכם את השקט הנפשי הדרוש לכם.
לבחון את חבילת שירותי הדרך
חבילת שירותי דרך כוללת כיסוי "שירותי דרך וגרירה", הכוללת בתוכה סיוע לנהגים במקרה של תקלה חשמלית או מכאנית, פנצ'ר בגלגל, או כל אירוע אחר שיאלץ אותם לעצור בצד הדרך ואינו נגרם מתאונה. חשוב לבדוק האם קיימת הגבלת מכסת שימוש כלשהי בשירות, האם מוקד החירום זמין 24 שעות ביממה והאם במקרים מסוימים, כמו בהחלפת מצבר למשל, ניתן יהיה לטפל בתקלה במקום. ברגע האמת זה מה שיעשה את כל ההבדל.
יש מי שדואג לכם?
במצבי חירום, דוגמת תאונה או גניבת הרכב, חשוב לבדוק לעומק בתוך כמה זמן חברת הביטוח מתחייבת לפצות אתכם. בררו האם הכיסוי הביטוי מספק לכם רכב חלופי במקרה של תיקון ממושך במוסך בגין תאונה, וכן מהי פריסת המוסכים אליהם תוכלו לגשת במצב שכזה.
לבדוק את היקף השימוש הצפוי ברכב
אתם בוודאי יודעים להעריך את היקף השימוש הצפוי לכל בני הבית ברכב. היקף שימוש נמוך עשוי להוריד את עלות הביטוח, אך במקרה של חייל או סטודנט במשפחה שמתיישב מאחורי ההגה רק בסופי שבוע או בחופשות מיוחדות, תוכלו להסתפק בביטוחים זמניים במקום בביטוח רצוף לאורך כל השנה.
נסיעה טובה ובטוחה!