כולנו רוצים עתיד פיננסי טוב יותר. לרובנו שוק ההון נשמע כמו סינית או לכל הפחות כמו ניסיון להבין את חוברות פתיחת חשבון הבנק שאף אחד לא באמת מבין, אך זה ממש לא מדוייק.

השקעה נבונה לאורך זמן יכולה לסייע בהשגת ביטחון כלכלי, פרישה נוחה או כל מטרה פיננסית אחרת. לרובנו זה נשמע כמו חלום אבל הכל מתחיל בצעדים פשוטים. עם ידע בסיסי ויישום נכון של כמה עקרונות פשוטים, כל משקיע מתחיל יכול לבנות בהדרגה תיק השקעות מאוזן שיעזור להשיג את המטרות.

בואו נבין איך לא לפספס את ההזדמנות לעתיד פיננסי בטוח יותר:

תתחילו צנוע, אבל מוקדם

רבים חושבים שצריך הון ראשוני גדול כדי להתחיל להשקיע. אבל למעשה, אפשר להתחיל גם בסכום קטן מאוד. ראשית, קבעו מהו הסכום החודשי שאתם חושבים שבאפשרותכם להפריש הצידה בכל חודש – החל מ-50 שקלים ומעלה.

הדבר החשוב ביותר הוא פשוט להתחיל להפקיד באופן קבוע מדי חודש, ולפתח הרגלי חיסכון לטובת השקעות. גם סכומים קטנים יכולים לצבור תשואה משמעותית לאורך שנים רבות, הודות לכוחה של ריבית דריבית שעליה עוד נדבר בהמשך.

לכן, כדאי מאוד להתחיל לחסוך ולהשקיע בגיל כמה שיותר צעיר, גם אם הסכומים קטנים בהתחלה. כך הכסף שלכם יעבוד עבורכם במשך שנים רבות יותר. אל תחכו לסכומים גבוהים, התחילו ממה שיש כרגע.

תקדימו עדיפות לחיסכון לפנסיה

זה לא סוד שהשקעה בעתיד מאפשרת לנו וליקרים לנו הזדמנויות לעתיד פיננסי בטוח יותר. אך לפני שמתחילים להשקיע לכל מטרה אחרת, חשוב מאוד קודם כל לדאוג לחיסכון לפנסיה. כידוע, פנסיה היא יעד השקעה לטווח ארוך הדורשת הפקדות קבועות ומשמעותיות.

אם יש לכם חשבון פנסיוני במקום העבודה כמו קרן השתלמות או ביטוח מנהלים, וודאו שאתם מנצלים את מלוא ההטבות וההפקדות האפשריות מהמעסיק. בנוסף, שקלו להפריש כספים לחיסכון פנסיוני אישי כמו קופת גמל או ביטוח מנהלים פרטיים. הקו המנחה הוא לנסות ולחסוך 10-15% מהשכר לפחות לטווח הארוך.

שוק ההון, פתח להזדמויות חדשות. תמונה: Shutterstock

התחילו בהשקעות פשוטות וזולות

למתחילים מומלץ להתמקד באפיקי השקעה בסיסיים וזולים כמו קרנות אינדקס, תעודות סל וקרנות נאמנות, שעוקבות אחר מדדי מניות מובילים, ומאפשרים פיזור מיידי בין מאות מניות שונות. עוד יתרון בולט הוא שהעמלות שלהם נמוכות במיוחד. כמובן שלא מומלץ לשים את כל הביצים בסל אחד ולכן כדאי לבנות תיק השקעות מגוון ומאוזן בהתאם להעדפות הסיכון שלכם.

התייעצו עם מנהלי תיקי השקעות בבנק או באחת מחברות ההשקעות ותקבלו מהם המלצת פיזור סיכונים מסודרת בהתאם לרמת הסיכון שתהיו מוכנים לקחת. איך יודעים מה הרמה הרלוונטית לכם? בדיוק בשביל זה מגיע הסעיף הבא.

קבעו את רמת הסיכון שתהיו מוכנים לקחת

לפני שבוחרים היכן להשקיע, חשוב להבין את רמת הסיכון שאתם מוכנים לקחת. מניות נוטות לקבל תשואות גבוהות יותר לטווח ארוך אך גם לסיכון גבוה יותר. אג"ח ממשלתיות, לעומת זאת, נחשבות להשקעה בטוחה, אך עם תשואה נמוכה יותר. אז איך בוחרים?

הכל מתחיל ביעד – הסכום שתרצו להשיג ביעד זמן מוגדר. נניח שאתם מוכנים להשקיע לתקופה של 10 שנים ואתם רוצים להרוויח 40% תשואה על הכסף. בהנחה שאכן הכוכבים יסתדרו לטובתכם, כנראה שעליכם לבחור ברמת סיכון גבוהה. מומלץ לבחור בתמהיל שיאפשר לכם לישון בלילה ותואם את אופק ההשקעה שלכם.

מניות עולות מניות יורדות, לא להתרגש. תמונה: Shutterstock

תשקיעו לטווח ארוך

מניות עולות ומניות יורדות, זאת עובדה. אל תתפתו לנסות "לתזמן" את השוק על סמך תנודות קצרות טווח. נתונים היסטוריים מראים שמשקיעים לטווח ארוך מקבלים תשואות גבוהות יותר. במקום זאת, הגדירו הפקדות חיסכון חודשיות אוטומטיות ואל תתפתו למכור בירידה. תנודתיות היא חלק מהמשחק, סבלנות היא המפתח.

לסיכום, עם יישום נכון של עקרונות אלו, כל משקיע יכול לבנות בהדרגה תיק השקעות מאוזן שיסייע בהשגת יעדים פיננסיים. זה לא מדע טילים. הרגלי השקעה חכמים יתרמו רבות לעתיד הכלכלי שלכם.

Exit mobile version