זה לא סוד שלתזונה תפקיד משמעותי בחיינו, וכי אכילה נכונה יכולה לגרום לנו להרגיש הרבה יותר טוב. מחקרים רבים הראו כי תזונה נכונה היא יעילה משמעותית במניעת מחלות עונתיות בתקופת החורף, ולכן אם אתם מעוניינים להתחיל לקיים אורך חיים בריא יותר – מדובר בתמריץ לא רע להתחיל בקרוב.
כמובן שלא מדובר בקסם, וחשוב להתמיד עם הרגלי האכילה הבריאה לאורך זמן ולא באופן נקודתי בלבד, על מנת לחזק את הגוף לטווח הארוך.
ברוקולי
הברוקולי ידוע בתור מאכל בריא ומזין, אך ידעתם שיש בו כמויות משמעותיות של נוגדי חמצון? תכונה זו מעניקה לו מקום מכובד ברשימת המאכלים מונעי המחלות – ואם תקפידו לשלב אותו בתזונה שלכם תוכלו לשים לב שהגוף שלכם יודע להתמודד יותר טוב עם שינויי הטמפרטורה בחוץ. מלבד העובדה שהוא יכול לעזור לכם למנוע מחלות בעונת החורף, הברוקולי הוא בעל תוכנות שהוכחו כמסייעות במניעת מחלות מורכבות וחמורות יותר כמו סרטן, ואף הוכח כמסייע במניעת שבץ מוחי.
את הברוקולי קל לשלב במגוון ארוחות, בין אם בתוך פשטידה או כחלק מסלט או תבשיל חם אחר, הרשת מוצפת במגוון מתכונים טעימים במיוחד שמכילים את הירק הבריא והמיוחד הזה.
תפוזים
בתפוזים יש כמות גבוהה של ויטמין סי, מה שעוזר להגן על הגוף מפני הצטננות. תפוזים יעילים במיוחד גם בעת מחלה, ויכולים לעזור לקצר את זמן המחלה ולהקל על התסמינים השונים. גם את התפוזים קל מאוד לשלב ביום יום שלנו, בין אם להוסיף אותו כקינוח לאחר ארוחה או אם אתם מעדיפים לשתות מיץ תפוזים סחוט טרי ביחד עם האוכל שלכם.
דגים
דגים שומניים, ובעיקר סלמון, טונה וסוגי סרדינים שונים, יכולים גם הם לעזור לכם לחזק את המערכת החיסונית שלכם. בדגים יש כמויות גדולות של אומגה 3, קבוצת חומצות שומן שעוזרות לגוף שלנו למנוע מחלות שונות. בגלל שהגוף שלנו לא יכול לייצר בעצמו את האומגה 3, חשוב שנצרוך מאכלים המכילים כמויות גבוהות שלה.

שום
שילוב שיני שום טריות בארוחות שלכם יעזרו לגוף שלכם להתחזק ולהתמודד טוב יותר עם מחלות החורף השונות. שום הוא יעיל במיוחד, ואנשים רבים דואגים להוסיף אותו לתזונה בעונות החורף. השום מכיל תרכובות גופרית שעוזרות להתמודד עם סוגי דלקות שונות, ונוגדי חמצון שגם הם כאמור מסייעים לשמור על הגוף שלנו מפני מחלות.
חשוב לזכור שלשום טרי יש איכויות תזונתיות גבוהות יותר מאשר שום שעבר עיבוד או שום מיובש, ולכן ההמלצה היא לצרוך שום טרי ולשלב אותו בתזונה שלכם.
פלפל אדום
עוד מאכל עשיר בנוגדי חמצון הוא הפלפל האדום, או הגמבה. לפלפל אדום יש רכיבים שעוזרים למנוע דלקות והתפתחות מחלות, ובמקרים מסויימים אפילו להקל על כאבים! פלפל אדום הוא מאכל שמאוד פשוט להוסיף למגוון תבשילים שונים, ואפילו ילדים יכולים ליהנות מלאכול אותו! נסו להוסיף אותו לסלט בארוחת הערב, או כנשנוש בין ארוחות, ותראו כיצד הגוף שלכם יודה לכם.
תרד
פופאי ידע על מה הוא מדבר! תרד הוא ירק בריא במיוחד, ויש בו ויטמין E שעוזר למנוע מחלות ודלקות שונות. כמו כן, תרד יכול לסייע בהיבטים נוספים כמו ירידה במשקל, שיפור הראייה ואפילו מניעת סרטן! מדובר בירק שמכיל ריכוזים גבוהים של ויטמינים בערך קלורי נמוך – בחירה מעולה למי שרוצה גם לשמור על הגזרה וגם לשמור על הבריאות!
שמן זית
שמן זית טבעי עוזר לשמור על הלב מפני מחלות, ויש לו תכונות אנטי דלקתיות שיכולות למנוע מחלות פרקים שונות ושלל מחלות אחרות שעשויות לתקוף אותנו. כמובן שחשוב לצרוך את שמן הזית במידה, כמו כל מזון. אכילה מופרזת יכולה להזיק ולכן עליכם להיות בבקרה על כמויות שמן הזית שאתם משלבים בבישול ובתיבול.
שמירה על הגוף בכל ימות השנה
חשוב להבין שאנחנו צריכים לאכול בצורה בריאה ונכונה לכל אורך השנה, ולא רק בתקופות החורף או כאשר אנחנו מתחילים להרגיש חולים. כמובן שמדובר בתהליך, ולא תמיד קל לנו להסתגל לתזונה שונה מהתזונה לה היינו רגילים עד עכשיו, אז חשוב לנסות לעשות את התהליך בצורה חכמה ואם אתם יכולים להתייעץ עם אנשי מקצוע כגון דיאטנים ורופאי משפחה.
תזונה נכונה היא מפתח, והיא יכולה לעזור לכם בעוד תחומים רבים בשיפור איכות החיים כמו למשל שיפור השינה ומניעת מתחים וסטרס. בפעם הבאה שאתם מחפשים מה לאכול, נסו למצוא מזון שלא רק ישביע אתכם אלא יעניק לכם משהו מעבר, יעזור לגוף שלכם לחזק את עצמו ולהגן על עצמו מפני מחלות שונות.
אין בכתבה זו משום ייעוץ ו/או המלצה רפואית.