הסרת שיער הופכת לנפוצה יותר ויותר בקרב גברים ונשים בישראל. עם זאת, לא רבים יודעים שקיימות מספר שיטות להסרת שיער, וכמו תמיד, כל אחת עם יתרונות וחסרונות משלה.
השיטה הפופולרית והיעילה ביותר כיום להסרת שיער קבועה היא באמצעות לייזר. הטיפול מבוצע על ידי מכשיר לייזר המפיק קרן אור בעוצמה גבוהה שחודרת לעומק העור וממיסה את שורשי השיער מבלי לפגוע בעור. הלייזר גורם להרס סלקטיבי של השיער בלבד. הטיפול אמנם יעיל מאוד, אך יקר יחסית ודורש סדרה של 4-8 טיפולים במרווח של מספר שבועות כדי להשיג הסרה מקסימלית.
שיטה נוספת היא אור פולסי עז (IPL) – טכנולוגיה מתקדמת המשתמשת בפולסים קצרים וחזקים של אור בעוצמה גבוהה כדי להרוס את שורשי השיער. הטיפול פחות כואב מהלייזר אך גם פחות יעיל, ודורש יותר טיפולים חוזרים. יתרונו הגדול הוא שהוא זול באופן משמעותי מהלייזר.
שיטה ותיקה נוספת היא אלקטרוליזה, המשתמשת בזרם חשמלי עדין שמועבר דרך מחט זעירה להרס שורשי השיער. היא יעילה להסרת שיער אך לעיתים כואבת ומגרה את העור. הטיפולים ארוכים יחסית ויש צורך בטיפולים חוזרים רבים. טכנולוגיה חדשה יחסית היא הסרת שיער באמצעות קרן אור על-סגולה, שעושה שימוש באור על-סגול בתדר גבוה שחודר עמוק אל בלוטות ייצור השיער ומונע צמיחה עתידית. היא יעילה מאוד עם תוצאות ארוכות טווח, אך גם יקרה במיוחד.

כמובן ישנם אף תמרוקים כימיים – קרמים וג'לים על בסיס חומרים כימיים שונים שפוגעים בשורש השיער ומונעים צמיחה חוזרת, עם זאת לעיתים גורמים לגירויים ותופעות לוואי בעור ולכן כמעט ולא מקובלים במכונים השונים על אף מחירם הזול.
הסרת שיער כמובן מתאימה גם לגברים וגם לנשים. בסקירה שערכנו במכונים הגדולים והמוכרים מסרו לנו שמרבית הגברים נוטים לעשות טיפולי הסרת שיער בפנים, בחזה, בגב ובכתפיים, בעוד נשים מעדיפות בעיקר טיפולים ברגליים, קו ביקיני, שפתיים עליונות, גבות וזרועות. כמו כן, מומלץ כיום להתחיל טיפולי הסרת שיער בגילאים מאוחרים יותר, מאחר שבגיל ההתבגרות השיער עדיין בשלבי התפתחות וצמיחה.
לא מסירים לפני שבודקים
כמו בכל הליך רפואי או קוסמטי, יש דברים שחשוב לבדוק כדי לוודא שאתם בידיים טובות ושהמטפל בכם יודע מה הוא עושה. ממחקר שעשינו בקרוב עשרות מכונים בולטים ומוכרים עלה כי אלה הדברים החשובים ביותר שיש לבדוק לפני שמתחילים טיפול הסרת שיער:
- בדיקת רמת רגישות העור – חשוב מאוד לוודא שהעור איננו רגיש לטיפול שבחרתם. בדיקה כזו היא קריטית וניתן לבצע זאת אצל רופא עור או במכון ההסרה עצמו. אל תתפשרו על תוצאה אחת ונסו לגשת למספר מכונים שונים במטרה לקבל תמונה מלאה ואובייקטיבית ככל הניתן על העור שלכם.
- בירור ניסיון המטפלים – מומלץ לברר היטב מה ניסיונם של הרופאים והקוסמטיקאיות המטפלים במכון וכמה שנים הם עוסקים בתחום. לא פחות חשוב, תדרשו לראות רישיון בתוקף של משרד הבריאות.
- בדיקת מוניטין המכון – חשוב לקרוא חוות דעת וביקורות על המכון ברשתות ובפורומים שונים. חיפוש פשוט בגוגל הופך את זה לפשוט במיוחד ויתן לכם תמונה כללית על המכון לגביו אתם מתלבטים.
- השוואת מחירים – שלא יקרעו אתכם במחיר. יש הפרשי מחירים גדולים בין מכונים שונים, לכן כדאי להשוות ולמצוא את ההצעה המשתלמת ביותר עבורכם.

כמה זה עולה להסיר שיער בישראל
כמו בכל דבר בישראל, גם להיפטר מהשיער שלנו לצמיתות יעלה לא מעט. טיפול בלייזר לדוגמה יעלה בין 300 ל-1,500 ש"ח לטיפול, תלוי בסוג העור, במכשור ובמכון עצמו. סך הטיפולים יכולים להגיע לטווח רכב של בין כ-3000 ל-10,000 ש"ח. טיפול הסרת שיער בשיטת ה-IPL יעלו לכם בין 100 ל-600 ש"ח לטיפול שסך עלות הטיפולים עשויה להגיע לכ-1,000 ועד 6,000 ש"ח.
מה עם יתר הטיפולים? הסרת שיער בשיטת האלקטרוליזה תעלה בין 50 ל-250 ש"ח לטיפול עם סך עלות טיפולים של עד 2000 ש"ח, וטיפול באמצעות קרן אור על-סגולה תעלה לכם לא מעט – בין 500 ל- 1,200 ש"ח לטיפול.
בעוד שהסרת שיער הופכת נפוצה יותר ויותר הודות לטכנולוגיות מתקדמות ויעילות, חשוב לבחון את האופציות השונות, לבצע בדיקות מקדימות ולמצוא מכון מומלץ ומנוסה על מנת למקסם את ההצלחה של הטיפולים ולהימנע מסיכונים ותופעות לוואי.