בשנים האחרונות, המושג "מלחמה בסייבר" נשמע כבר לא כל כך חדש וזאת בשל אירועי סייבר נרחבים שאנחנו שומעים עליהם מכל רחבי העולם. מאז המצאת האינטרנט, תוכנות המחשב ובמיוחד הרשתות החברתיות שכולנו כל כך אוהבים לגלוש בהן – הולך וגדל ריבוי הפריצות לפרופילים האישיים שלנו ומדי שנה הטכנולוגיות הזדוניות תופסות תאוצה ומאפשרות למיליוני האקרים מכל רחבי העולם לפרוץ למחשב הפרטי שלנו ולדלות ממנו מידע פרטי עלינו כמו תמונות אישיות, פרטי כרטיסי אשראי, חשבונות בנק ונתונים אישיים המאוחסנים במחשבים והניידים שלנו.

לא אחת אנחנו שומעים על פרשת פריצה למוסדות המדינה, לחשבונות פרטיים של אנשים אחרים ואפילו רואים על החשבונות הפרטיים שלנו שמישהו מנסה לשלוח לנו קישורים זדוניים או הודעות SMS עם לינקים לא מוכרים. אם אתם מקבלים הודעה שכזו – הימנעו מלפתוח אותה, יכול מאוד להיות שמדובר בפריצה אפשרית שאותה מנסים לבצע האקרים שונים מכל רחבי העולם במטרה לפגוע בכם וכנראה לדלות ממכם מידע אישי וחשוב שיכול מאוד לפגוע בכם. אבל עם מעט מודעות ותשומת לב – ניתן בהחלט למנוע מהפרטים שלכם להגיע לידיים הלא נכונות.

הטיפים שיעזרו לכם למנוע פריצה לחשבונות הפרטיים שלכם

אם אתם רוצים לשמור על ביטחון הפרטים שלכם ברשת, הטיפים הבאים יעזרו לכם לעשות זאת:

  • פריצות למחשבים – מלחמה בסייבר לא מנוהלת רק ברשתות החברתיות ועוד לפני שהן היו קיימות והייתה להן כזאת פופולאריות, פריצות למחשבים נייחים וניידים היה הדבר הנפוץ ביותר!

למה דווקא פריצה למחשב? כי היום במאה ה-21 כולנו שומרים על הפרטים האישיים שלנו במחשבים! פרטי כניסה לאתרים השונים, חשבונות בנק, סיסמאות לפייסבוק ואינסטגרם, מידע אישי כמו הכנסות או העברות בנקאיות ותמונות פרטיות שלנו ושל בני המשפחה שלנו.

    את כל המידע הזה חשוב להאקר להשיג בכדי לנסות לסחוט אותנו כלכלית או לפרוץ לחשבונות הבנק שלנו ולנסות למשוך משם כסף. בימינו אלו לעומת זאת, עם המלחמה והאיום על מדינת ישראל – האקרים מנסים לא רק לפרוץ בשביל לסחוט מאיתנו כסף אלא גם כדי לפגוע במורל ובביטחון הלאומי שלנו. כדי להימנע מפריצות למחשבים, התקינו תוכנות אנטי וירוס חזקות שימנעו מווירוסים שונים לתקוף את המחשבים שלכם.

    הורדת תוכנות שאתם לא מכירים יכולה להעניק להאקרים אפשרות גישה למחשב שלכם ואז הוא יוכל לדלות מכם את כל המידע. גם אם אתם לא מאחסנים פרטי אשראי או סיסמאות על המחשב שלכם ורק יושבים ועובדים עליו – נסו לדמיין לעצמכם מצב שהאקר פורץ אליכם וחוסם לכם את הגישה לכל הפרויקטים שעבדתם עליהם בעבודה או אפילו סתם אלבום תמונות של חופשה משפחתית עם ערך אישי גבוה.

    פריצה לטלפון באמצעות שיחה
    אפשר לפרוץ גם בשיחת טלפון | תמונה: Getty Images
    • פריצה לרשתות החברתיות – בעשור האחרון כמות הפריצות לרשתות החברתיות עולה מדי שנה ואנשים מדווחים כמעט על בסיס יומיומי כי מנסים לפרוץ לחשבונות שלהם בדרכים שונות. הרשתות החברתיות המקובלות היום הינן פייסבוק ואינסטגרם ואפליקציית המסרונים ווצאפ ויחד איתן רשת הטיק טוק הסינית שכבר הוכחה כתוכנה סינית זדונית שנועדה לאסוף מידע על אנשים מכל רחבי העולם.

    אז מה לעשות כדי למנוע פריצה לרשתות הללו ואיך לשמור על עצמנו?

    אז קודם כל, הימנעו מלחיצה על לינקים או קישורים ששולחים לכם אנשים אנונימיים. אנשים מכל רחבי העולם יכולים לשלוח לכם הודעות שונות עם קישורים והצעות לעבודה או פרסום – ומומלץ להיות חכמים ולהימנע מלחיצה עליהם. הלינקים הללו עלולים לאפשר גישה להאקרים שונים לפרוץ לרשת החברתית שלכם או אפילו יותר גרוע, לנסות ולפרוץ ישירות לנייד שלכם.

    עם זאת, כדי לשמור על המידע שלנו לא דיי בכך שאנחנו נמנעים מלחיצה על לינקים וקישורים זדוניים. חשוב גם מאוד שלא לשים תמונות חושפניות שלנו ברשת שגם בלי פריצה לחשבונות האישיים שלנו עלולות לעשות לנו הרבה מאוד נזק ממשי לפרטיות שלנו.

    השאירו את מספרי הטלפון הפרטיים שלכם אל מחוץ לרשת

    אנשים נוטים בקלות רבה לפרסם את מספרי הטלפון הפרטיים שלהם בכל הרשתות החברתיות וגם בפלטפורמות כמו גוגל או אתרים שונים. אבל האם ידעתם שאפשר לפרוץ אליכם גם אם אתם רק עונים לשיחה? שמעתם נכון!

    ניתן לפרוץ כיום לניידים משיחת טלפון אחת פשוטה (כל עוד השיחה נמשכת מספר דקות לפחות, מה שמאפשר להאקר לבצע את הפריצה הזדונית). זה לא אומר שאתם צריכים להיות חרדים לכל שיחה שמתקשרת אליכם ולא לענות לשום מספר לא מוכר, אבל אתם גם חייבים להפנות לכך תשומת לב מרבית ולבדוק ישר מול מי מבוצעת השיחה והאם אתם מכירים את הגורם הנוסף שמדבר בצד השני.

    איך למנוע פריצה לטלפון הפרטי שלנו?

    לכל מקרה שבו אתם מתלבטים אם כדאי לענות למספר לא ידוע – המנעו מאפשרות השיחה ונסו לשלוח הודעה לווצאפ של אותו איש הקשר. אם אכן מדובר באדם אמיתי, הוא יענה לכם בהתכתבות חוזרת. יתרה מכך, ברשת הווצאפ משתמשים כיום גם בצבאות העולם וזאת משום שהיא נחשבת לרשת יציבה בעלת יכולת פריצה נמוכה מאוד.

    ולכל מקרה שעולה בכם חשד כלשהוא לשיחה או קישור זדוני – שמרו על עצמכם והמנעו מפעולות שעלולות לסבך אתכם בהמשך.

    Exit mobile version